Att ta hand om sitt godis

Alla produkter, vad de än är, kräver att man förvarar dem på bästa möjliga sätt för att hålla länge och bra. När man beställer reklamgodis är det därför bra att se till att man kan förvara det så bra som möjligt och se hur mycket man behöver innan det blir gammalt.

De produkter som håller längst är de som inte innehåller animaliska fetter som mjölk, smör och ägg. Karameller, polkagrisar och klubbor håller med andra ord längst av alla men har även de ett bäst före datum. Över lag brukar de klara sig i 18 månader till två år om man förvarar dem torrt och det är alltid bra att lägga dem i lufttäta förpackningar eller glasburkar.

coloramatrollbacken content 600 0003 Layer 4 - Att ta hand om sitt godis

Choklad och kola bör förvaras kallt eftersom de innehåller olika fetter och där är det bäst om man har tillgång till ett kylskåp, skafferi eller ett nedkylt rum. Särskilt choklad är extra känslig men mörk choklad håller mycket längre än vit. Det han röra sig om ett par månader upp till ett år, beroende på innehåll, förpackning och förvaring.
Olika tillfällen är alltså olika lämpade för hur stora beställningar man skall göra. Det är till exempel svårt att beräkna hur många människor kommer att gå förbi ens bås under en mässa eller utställning och då kan det vara bättre att ha karameller som man kan använda igen vid ett senare tillfälle om de inte tar slut.

coloramatrollbacken content 600 0002 Layer 5 - Att ta hand om sitt godis

Tvärtom är det bra att beställa mindre mängder av chokladaskar och produkter som praliner, fudge och kola och hålla sig till specifika antal personer och tillfällen när man vill använda dem eftersom den inte klarar sig lika länge och dessutom kostar mer.

Hellre beställa lite för mycket än för lite är dock den bästa principen eftersom det som blir över gärna uppdelas bland tacksamma kollegor och familjemedlemmar!